Welkom op onze website:

Onze geschiedenis
In 1933 kocht Josephus Eyckmans uit Olen een vrachtwagen en begon als zelfstandig vervoerder met transport van kolen en grind in de regio. Een gedurfde maar succesvolle stap in die tijd.

In 1955 zet hij tevens de stap om ook het transport van levende varkens op zich te nemen doorheen België en dit voor verschillende boeren en varkenshouders uit de omgeving.
Hiervoor koopt hij zich de eerste DAF-combinatie, trekker/oplegger speciaal voor dit transport.
Ondertussen is ook zijn zoon, Jos Eyckmans, in de zaak gekomen als chauffeur.

In 1962 neemt Jos Eyckmans het vervoer van vader over en neemt als eerste vervoerder contact op met Mr.' De Beuckelaer' die een koekjesfabriek opstart in Herentals.
Al vlug start een jarenlange en vruchtbare samenwerking tussen beiden.

Vanaf begin jaren 60 nemen vlug het aantal wagens toe die allen transport verrichten voor De Beuckelaer-Parein in Herentals, en dit doorheen België, Luxemburg, Nederland.
Na het opstarten van een fabriek in Kempen/Duitsland door de Beuckelaer, vertrekken er ook transporten vanuit Herentals naar Duitsland.

Vanaf de jaren 1970 groeit het aantal transport gestaag. De firma, ondertussen Transport Eyckmans pvba neemt een groei waardoor een nieuwe en grotere locatie nodig is. Deze wordt gebouwd in Olen, op een 4 km. van de vestiging van General Biscuits (de Beuckelaer) te Herentals.
Ook voor andere klanten worden er nu door ‘Transport Eyckmans' transporten verricht doorheen de Benelux, Duitsland en Frankrijk.

In 1985 komt de huidige zaakvoerder in de transportfirma werken. Eerst als chauffeur en enkele jaren later als dispatcher.
De firma heeft zich gespecialiseerd in algemeen internationaal transport doorheen Europa, geconditioneerd transport voor levensmiddelen en distributie in België.

In 1990 overlijdt Eyckmans J. sr plotseling, het beheer wordt overgenomen door Eyckmans J. Jr. die de zaak reorganiseert.

In 1991 start de transportactiviteit onder de benaming E-TRANS nv. vanuit de locatie in Geel.

De nadruk ligt nu vooral op geconditioneerd transport van levensmiddelen doorheen Benelux - F – D – CH – DK – UK voor diverse bedrijven.

Met de nieuwe activiteiten – opslag; express deliveries… - kan er nu een volledige logistieke steun geboden worden aan de bestaande en nieuwe klanten.